Mangohouten meubels: de keuze is reuze in kleur en stijl

Terug naar blogoverzicht
Mangohouten meubels: de keuze is reuze in kleur en stijl

Mangohouten meubels zijn niet meer weg te denken uit meubelland en ook in onze webshops vind je een scala aan meubels van deze populaire houtsoort. Heb je een favoriete kast, tafel of ander meubel gevonden en wil je deze in het echt bekijken? Kom dan langs in een van onze showrooms! Je vindt ons in Groningen en Twijzelerheide (Friesland).  

Foto bovenaan deze blog: collectie Salvator. Check ook de collectie Noor voor andere meubels in deze stijl. 

Op zoek naar een specifiek meubel? Bekijk hieronder ons online assortiment! 

EETTAFELS KASTEN DRESSOIRS LAMULUX MANGO-LOOK

Foto: continue worden nieuwe collecties van mangohout gelanceerd. Neem contact op met onze winkel voor meer informatie over 1 van deze afgebeelde producten (of andere producten in deze blog). 

Waarom mangohouten meubels  

Mangohouten meubels zijn al jarenlang ‘in’ en dat is geen wonder. Niet alleen is mangohout sterk en heeft het weinig onderhoud nodig, maar de robuuste uitstraling past ook perfect bij verschillende interieurstijlen. Denk aan Skandinavisch, hotel-chique, industrieel of vintage, maar er zijn nog meer te noemen. Die veelzijdigheid komt vooral door de 'ruwhouten’ look van mangohout en door de verschillende kleuren waarin het hout leverbaar is, sluit er altijd een meubelset aan bij jouw interieur en stijl. Plus: het is duurzaam! Een term die pas sinds kort wordt geassocieerd met mangohout. 

ALLE MANGOHOUTEN MEUBELS

LABEL51 mangohouten meubels

Foto: LABEL51 heeft verschillende mangohouten meubelseries

Duurzaam mangohout 

Van Amerika tot Azië vind je mangoplantages voor de productie van mango's. Dit is het primaire doel van de boom, pas als deze na meer dan 15 jaar geen mango's meer oplevert, wordt hij gekapt en een nieuwe boom geplant. Het hout van de oude boom wordt vervolgens gebruikt voor het maken van mangohouten meubels.  

Kortom: mangohout is duurzaam, omdat het hout een bijproduct is van de mangoteelt. Er worden geen bestaande bossen gekapt voor de productie van meubelhout. 

Foto mangoboom Foto: wist je dat de mangoboom wel 30 tot 40 meter hoog kan worden met een kroon van 10-15 meter doorsnee? Overigens worden ze op de plantage vaak kleiner gehouden. 

Mangohouten meubels met uitstraling 

Goed om te weten: veel van de hieronder afgebeelde producten zijn onderdeel van een grotere collectie en een aantal zijn verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren. 

Mangohout eettafel 

Een eettafel van mangohout is de blikvanger in je keuken. Het geeft de ruimte een stoere uitstraling, die prachtig past bij o.a. een industrieel of landelijke uitstraling. Gooi je per ongeluk een glas drinken om of morst de kleine tijdens het eten met de tomatensaus? Geen probleem, een nat doekje over je mangohout eettafel en klaar.  

MANGOHOUTEN EETTAFEL 

Mangohout kasten

Van boekkast tot ladekast, de keuze is reuze in mangohout kasten. Een aantal mangohout kasten zijn zelfs verkrijgbaar in het zwart, wat prachtig past bij zowel de industriële als hotel chique woonstijl.  

MANGOHOUTEN KASTEN 

Mangohout dressoir 

Een mangohout dressoir mag eigenlijk niet ontbreken in het interieur. Voor zowel de kleine als grote woonkamer is de perfecte maat verkrijgbaar, dus er is altijd een mangohout dressoir om je mangohouten meubels compleet mee te maken.  

MANGOHOUTEN DRESSOIR 

Lamulux: kunststof met de look van mangohout 

Liever geen echt hout, maar kunststof? Bekijk dan hier onze lamulux meubels van ‘mangohout’, of check onze blog over lamulux waarin je meer leest over dit onderhoudsvriendelijke kunststof. Wist je dat lamulux meubels verkrijgbaar zijn als complete meubelsets? Een overzicht van deze sets vind je ook in deze blog. Zoek je een meubel dat niet op onze website staat, neem dan contact op op. Mogelijk kunnen we deze wel voor je bestellen. Of klik op de button hieronder en bekijk direct alle producten van lamulux die we op dit moment op de website hebben.

LAMULUX MEUBELS

Meer weten? 

Wat ons betreft zijn mangohouten meubels altijd een hit in het interieur, maar ben je niet overtuigd of wil je advies welke serie of kleur het beste past bij jouw specifieke woonstijl? Kom dan langs in een van onze showrooms, onze medewerkers helpen je graag verder bij het maken van een keuze voor jouw mangohouten meubels!