Een boxspring kopen op maat

Terug naar blogoverzicht
Een boxspring kopen op maat

Een (elektrische) boxspring kopen bij de expert

Een boxspring kopen is een hele persoonlijke keuze. Niet alleen omdat iedereen z'n eigen smaak heeft qua uitstraling, maar vooral omdat je gemiddeld 1/3e van je leven doorbrengt op bed. En dan wil je wel góéd liggen.   

Foto boven dit artikel: boxspring Miami, te bekijken (en te proefliggen!) in WOONland Twijzelerheide.

Op onze website staat een kleine selectie boxsprings en matrassen/toppers te koop, maar we raden af om zomaar een luxe bed te kopen zonder deze eerst uit te proberen. Dus kom proefliggen in ons WOONland-filiaal in Twijzelerheide!

In de uitgebreide showroom staat een groot assortiment aan boxsprings van hoge kwaliteit, allemaal samen te stellen in je eigen stijl en afgestemd op jouw lijf. Onze medewerkers hebben kennis van zaken en helpen je graag met een goede keuze voor jouw droombed. 

Tip: op boxsprings zit 2 jaar fabrieksgarantie. Maar met de vlekken- en constructieservice van All In House – Just Enjoy heb je voor ongeveer €100 zorgeloos een langere én uitgebreidere garantie van 5 jaar. 

KOM LANGS

Jouw boxspring in 5 stappen

Bij WOONland kun je een boxspring kopen van hoge kwaliteit die jarenlang meegaat. Letterlijk vertaald betekent een boxspring ‘doos met vering’. Eigenlijk bedoelen we met het woordje boxspring dus een boxspringcombinatie: een set van een houten ‘bak’ met bijvoorbeeld pocketvering en bekleed met stof (de eigenlijke boxspring) gecombineerd met een bijpassend matras en eventuele topper. Samen vormen deze wat in de volksmond bekendstaat als een boxspring. Bij WOONland stel je deze in 5 stappen helemaal naar wens samen. Trouwens, wist je dat we ook losse matrassen en toppers leveren? 

Let op: in onze webshop staat maar een kleine selectie aan boxsprings, matrassen en toppers die je bij ons kunt kopen. In onze showroom in Twijzelerheide hebben we wel een groot assortiment aan bedden e.d. waarover we je graag meer vertellen. Zo kun je ook direct proefliggen :).

Boxspring BostonFoto: Boxspring Boston, te bekijken in ons filiaal in Twijzelerheide

Stap 1: stijl 

Kies als eerste de stijl van de boxspring die je wilt kopen. De stijl wordt vooral bepaald door het onderstel en hoofd- en voetenbord. Kies je favoriete uitstraling, bijvoorbeeld helemaal vlak en strak of juist de bekende Chesterfield-stijl. Het onderstel en hoofd- en voetenbord zijn al bekleed en natuurlijk bepalen ook de soort stof en kleur een groot deel van de stijl.

Met zo'n 20 verschillende stofsoorten en –kleuren is de keuze reuze en pas je je luxe bed helemaal aan je eigen smaak en slaapkamer aan. Ook de poten van je boxspring kun je zelf kiezen (er is keuze uit pakweg 20 verschillende uitvoeringen). 

Stap 2: afmeting 

De een heeft aan een postzegel genoeg, een ander imiteert een zeester en heeft royaal slaapruimte nodig. Het is daarom slim een boxspring te kopen in een maat die bij past bij je postuur en slaapgedrag.

Ook belangrijk: slaap je alleen of samen met iemand anders? Onze boxsprings zijn al te leveren vanaf 80 x 200 cm en gaan tot een maximale afmeting van 180 x 210 cm (bij uitzondering zelfs tot 200 x 220 cm), dus er is altijd een maat die bij je past. 

Boxspring CelebrationFoto: boxspring Celebration, te bekijken in WOONland Twijzelerheide

Stap 3: matras 

We bieden verschillende soorten matrassen aan. Elk heeft zo z'n eigen voordelen en is beschikbaar in verschillende maten. De grootste maten waarin we matrassen kunnen leveren is 200 x 220 cm.  

Bij WOONland leveren we matrassen in verschillende materialen, al dan niet met pocketvering voor extra steun voor je schouders, taille en heupen. Zo kun je een boxspring kopen met jouw ideale matras. 

Koudschuim 

Een koudschuim matras heeft veel veerkracht. Het vormt zich dus goed naar je lichaam, maar blijft ook tegenstand bieden en veert terug zodra je omdraait of opstaat. Het ‘ademt’ ook waardoor het ventileert tijdens het slapen. Koudschuim voelt wel koel aan, dus als je snel koud bent is een traagschuim of latex matras beter. 

KOUDSCHUIM MATRASSEN & TOPPERS

Traagschuim 

I.t.t. koudschuim, heeft traagschuim juist weinig veerkracht en wordt het zachter bij lichaamswarmte. Je ziet dit bijvoorbeeld als je erop drukt, dan blijft de afdruk van je hand of vinger even in het matras zichtbaar.

Daarom is een traagschuim matras vaak een combinatie van een stevigere onderlaag met pocketvering en/of koudschuim en met daarop een dunne ‘plaat’ traagschuim. Zou je een boxspring kopen waarbij hele matras gemaakt is van traagschuim, dan zou je erin wegvallen en dat is niet de bedoeling. 

Een traagschuim matras is ideaal als je rug- en gewrichtsklachten hebt of langere tijd in bed moet liggen. Omdat het minder goed ademt, blijven mensen die snel koud zijn ook beter warm op een traagschuim matras dan op koudschuim. 

TRAAGSCHUIM MATRASSEN & TOPPERS 

Latex 

Latex is een soort flexibel en rekbaar rubber. Het is erg veerkrachtig en wordt daarom vaak gebruikt in matrassen, al dan niet in combinatie met pocketveren. Het past zich aan je lijf aan en geeft daarom goede steun, maar met weinig tegendruk (zoals wel het geval is bij een koudschuim matras). Latex ademt minder goed en voelt dus snel warm aan. 

LATEX MATRASSEN 

Stap 4: topper  

Een topper is een extra matras dat boven op de andere matrassen ligt. Het geeft geen steun en corrigeert je houding niet, dus is puur voor comfort. Dit is niet erg, want de steun, stevigheid en eventuele houdingcorrectie haal je al uit de gewone matrassen. Maar echt comfortabel slapen én ondertussen goed ondersteund worden, is wat waard. Dat lukt het beste met de combinatie van matrassen en een topper.

Vooral bij grotere bedden met 2 matrassen naast elkaar zorgt een topper ervoor dat je niet in de geul in het midden ligt. De onderliggende matrassen gaan hierdoor ook langer mee. Wij raden daarom altijd aan een boxspring te kopen met topper (of splittopper, zie stap 5). 

Tip: regelmatig draaien en keren van je topper (en matrassen!) zorgt ervoor dat ze langer meegaan.  

TOPPERS

Stap 5: vlak of verstelbaar 

Boxsprings zijn ook elektrisch verstelbaar te leveren, je kunt dan bijvoorbeeld het hoofd- en/of voeteneinde in hoogte verstellen. Dus lees je veel in bed of kijk je tv op de slaapkamer? Dan heeft dit zeker meerwaarde. Ook als je lastig uit bed komt of problemen hebt met bepaalde lichaamsdelen is een elektrische boxspring ideaal.

Extra handig: een splittopper heeft een split in het hoofdgedeelte voor extra gemak als jij wilt slapen, maar je partner nog even doorleest of tv kijkt. 

Elektrische boxspring CelebrationFoto: elektrische boxspring Celebration, te bekijken in WOONland Twijzelerheide

Slaapkamerkasten 

Om je slaapkamer compleet te maken is een kast natuurlijk ook erg belangrijk. Hiervoor kun je zeker bij ons terecht! We verkopen kasten in heel veel afmetingen, kleuren, met schuifdeuren, gewone deuren etc., dus kom ze vooral bewonderen in onze woonwinkel in Twijzelerheide.

Slaapkamerkast Rauch Quadro met zweefdeur en kapstokFoto: Rauch slaapkamerkast/zweefdeurkast Quadra met zweefdeur en kapstok

Meer weten over de juiste keuze voor een boxspring? We zien je graag in WOONland Twijzelerheide en helpen je met het kopen van jouw ideale boxspring!