Dit zijn de nieuwe interieurtrends voor 2024

Terug naar blogoverzicht
Dit zijn de nieuwe interieurtrends voor 2024

Het is tijd voor de interieurtrends van 2024! Want nu 2023 op z'n einde loopt, gaan we vast vooruitblikken op het komende jaar. Zijn er nieuwe woonstijlen in opkomst of is ‘oud’ juist weer ‘in’? Wat gaat er gebeuren qua kleur en vorm? Is het vooral toegespitst of is er voor iedereen iets moois te vinden in de interieurtrends van 2024? We vroegen het aan interieurstyliste en –adviseur Helga Oosterkamp.

Foto bovenaan deze blog: Helga Oosterkamp met een detail uit haar eigen interieur.

Interieurtrends-2024-Helga-Oosterkamp-WOONland.jpg

Foto: Helga is enthousiast over kabinetkast Brandy (ook verkrijgbaar als dressoir of tv-meubel). "Die kleine vakjes vind ik helemaal geweldig en het staat prachtig bij de bouclé stoel."

Tour de passie

Middenin de Friese landerijen, in een onopvallende 3-onder-1-kap-woning aan de rand van het plattelandsdorpje Raard, woont interieurstyliste Helga Oosterkamp van En Helga. Hoe ingetogen de buitenkant van haar huis oogt, des te groter is het contrast met de binnenkant. Want interieur is Helga's passie, dát is duidelijk. “Als ik over interieur begin, blijf ik maar praten", vertelt ze lachend. Met een kopje koffie in de hand en zittend aan een robuuste, houten tafel, kijkt ze uit over haar domein.

Het mag duidelijk zijn dat Helga het niet laat bij alleen praten over interieur. Welke ruimte je ook binnenloopt, je kijkt de ogen uit. Alles is met zorg tot in de puntjes gestyled en samengesteld met o.a. leuke details, bijzondere meubelstukken en hier en daar de knipoog van een fluorkleurig accentje. Het geheel is een eclectische mengeling van kleur, stijl en vorm. En: “Bij de interieurtrends van 2024 mag dat allemaal!”

Foto: Helga's interieur is het toppunt van mix & match. En: een velvet bank met velvet en bouclé sierkussens mág dus weer!

Mix & Match

Gedurfd, onverwacht en verrassend. Als het gaat om de nieuwe interieurtrends, is 2024 het jaar waarin alles mag en is er voor ieder wat wils. “Alles kan, zolang het bij elkaar past. Naturel tinten met fluor, interieurstijlen met elkaar combineren, meubelstukken uit verschillende series samen in ruimte zetten en ga zo maar door.”

Helga brengt de eigen woorden in praktijk, want haar huis is het toppunt van mix & match. In elke ruimte staan meubelstukken officieel niet bij elkaar horen, maar samen wel stijl en sfeer creëren. Kleur vind je in felle én neutrale tinten. Contrasterende elementen komen o.a. terug in de stoere kast versus het delicate Delfts Blauw serviesgoed dat overal zichtbaar is. “Ik heb wat met Delfts Blauw, het komt overal in mijn huis terug.

Interieurtrends-2024-Helga-Oosterkamp.jpg

Foto: Wist je dat wij in onze winkels veel accessoires aanbieden? Zoals je op deze foto van Helga's interieur kunt zien, geven vazen in verschillende vormen en maten je interieur een speelse twist voor het komende seizoen. Kom vandaag nog langs en kies jouw favorieten!

Alles bij elkaar

Binnen de interieurtrends van 2024 kun je dus alle soorten, vormen en maten combineren. Een rechte salontafel met een organische eettafel (dus niet rond of hoekig, maar een natuurlijke, onbestendige vorm er tussenin zoals een boomstamtafel). Pastel ton-sur-ton met neon. Niet meer alle meubels uit 1 woonserie, maar verschillende vormen, houtsoorten- en tinten bij elkaar. “Alles mag, zolang het klopt. Bijvoorbeeld: een zachte, bouclé stoel met stoere, zwarte kast. Of een donker walnoothouten dressoir met een kast in licht eiken.”

Het sleutelwoord voor de interieurtrends van 2024: contrast. Ga voor onverwacht en verrassend. Kortom: wees gedurfd!

tv-meubel-omaha-black-120-cm-starfurn.jpg

Tv-meubel Omaha Black is prachtig gecombineerd met ton-sur-ton vloer, bank en sprei mét fleur en kleur in accessoires en bloemen.

eettafel-omaha-black-90-x-90-cm-starfurn.jpg

Tafel Omaha Black staat prachtig bij deze bouclé stoelen en een modern, pittig kleuraccent in het bloemstuk.

Eclectisch interieur

Er zijn in principe geen nieuwe woonstijlen die het komende jaar hun debuut maken op het interieurtoneel. Maar er is bij de interieurtrends van 2024 wel een knipoog naar de nostalgie van de vroegere jaren ‘70. Ouderwetse meubelmodellen worden weer nieuw door hun moderne jasje.

“Oud en nieuw mag je mixen. Jaren ‘70 meubels gaan bijvoorbeeld heel goed met organische vormen. Net als ton-sur-ton, dus je kunt heel leuk kleuren en organische vormen mixen en matchen met retro meubels met een jaren ‘70 vibe.” Goede voorbeelden van deze nieuwe ‘oude’ meubels, zijn de tafels uit de Salvator-collectie of de kasten uit de Noor-collectie. Qua banken zit je goed bij UrbanSofa: doordat elke bank zelf samen te stellen is, kies je zelf voor een hypermoderne of juist jaren '70 stijl.

Nieuwe-interieurtrends-2024-Salvator-tafel-collectie-jaren-70.jpg

Tafels uit de Salvator-collectie.Verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten.

Nieuwe interieurtrends 2024 Noor kasten collectie jaren 70.jpg

Kast uit de Noor-collectie. Verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten.

Interieurtrends-2024-UrbanSofa-Fiore-Presto-Sofa-Belize.jpg

UrbanSofa bank Fiore met chesterfield-look. Benieuwd naar de mogelijkheden? Kies hier je favoriete bank, elke mogelijke opstelling is bij ons te bestellen.

Interieurtrends-2024-UrbanSofa-Fiore-Presto-Sofa-Santorini-Eucalipt.jpg

UrbanSofa bank Fiore met chesterfield-look. Dit is hetzelfde model als de bank hiernaast, maar dit bankstel effect oogt compleet anders door de rijke kleur en het jaren '70 behangetje.

Nieuwe trend: Fluor

Een van de interieurtrends die in 2024 steeds groter wordt, is het gebruik van fluorkleuren. “Fluor gaat echt een opmars maken. Zulke kleuren zie je nu vooral in kleine details", vertelt Helga, die in haar interieur ook verschillende felle kleurtjes laat terugkomen op onverwachte plekken.

“Nu zijn het nog details, maar straks mag het ook groter. Bijvoorbeeld een neonroze vlak op de muur i.p.v. alleen een accessoire. Deze interieurtrend blijft ook na 2024 nog wel een tijdje doorlopen,” vermoedt Helga, “maar je moet het wel combineren met verschillende patronen en dessins die deze kleuren complimenteren. Het moet bij elkaar passen.”

Foto: Helga's neon-accentje met Delfts Blauw. Wist je dat wij in onze filialen ook heel veel woondecoraties hebben? Kom langs in de winkel en kies jouw favoriete accent!

Voorkom een allegaartje

Het lijkt vanzelfsprekend: het moet bij elkaar passen. Maar daar ligt de valkuil bij de interieurtrends van 2024. Want alles mag, maar stiekem wel alléén als het ‘past’. Hoe doe je dat? Helga heeft haar antwoord paraat: “Kies voor overlappende elementen qua stijl, kleur, materiaalsoort, structuur en vorm. Heb je een zwarte salontafel, laat het zwart dan ook terugkomen in een vaas of een zwart fotolijstje. Heb je een stoere kast met strakke hoeken, dan is het leuk deze te combineren met een zacht ogende bank in bijvoorbeeld boucle of velvet. Kies voor hoekige pootjes onder de bank, dan is dat het overlappende element dat de kast en bank gemeen hebben.”

In het kort: zolang van elk meubelstuk een element terugkomt in een ander meubel of accessoire, zit je goed.

eettafel-omaha-240-cm.jpg

Wist je dat de woonserie Omaha Black ook verkrijgbaar is in natureltinten? Hier zijn de taps toelopende poten en zwarte elementen de overlappende elementen.

Bruuts eetkamertafel Lara met banister leg - WOONland.jpg

De jaren '70 stijl is ook duidelijk te zien in deze Bruuts tafel met bijzondere poot. Er is gekozen voor natureltinten én een kleuraccent. De tafels van Bruuts zijn helemaal zelf samen te stellen.

Blijf bij jezelf

Binnen alle mogelijkheden van de interieurtrends van 2024, is veel ruimte voor persoonlijke voorkeur en stijl. Over-the-top kleurrijk of juist ton-sur-ton, het is allemaal mogelijk. Zolang het maar bij je past. Want een interieur, dat moet bij je horen.

“Je moet bij je gevoel blijven,” adviseert Helga. “Waar word jij vrolijk van? Dat is belangrijk. Voor mij is 2024 een topjaar, ik ben helemaal happy met kleur op het plafond en verschillende vormen, kleuren en patronen bij elkaar. Bijvoorbeeld pasteltinten gecombineerd met felle tinten en verschillende houtsoorten in 1 interieur.

“Maar wie zegt dat jij dat ook mooi vindt? Blijf bij je eigen gevoel. Je kunt niet alle trends mooi vinden. Ik heb veel planten in huis, dat mag nog steeds in 2024 en daar ben ik blij om. Maar als planten niet ‘in’ waren geweest, had ik ook gewoon mijn eigen zin gedaan …”

Op naar 2024!

De interieurtrends van 2024 bieden dus mogelijkheden genoeg! Wil je meer weten over de nieuwe interieurtrends van 2024? We ontvangen je graag in onze winkels in Twijzelerheide of Groningen om je verder te adviseren over de interieurtrends van 2024!

WOONLAND TWIJZELERHEIDE

WOONLAND GRONINGEN