Hotel chique woonstijl in je woonkamer en interieur

Terug naar blogoverzicht
Hotel chique woonstijl in je woonkamer en interieur

De hotel chique woonstijl is een bekende trend voor de woonkamer en rest van je interieur. Geen wonder: met de juiste stoffen, meubels, kleuren en materialen haal je het gevoel van een luxe hotel in eigen huis. Maar aan die luxe uitstraling van hotel chique, kan een bijbehorend luxe prijskaartje hangen. 

Foto bovenaan deze blog: UrbanSofa Giorno. Stofsoort: Napels. Patroon: Brooklyn (diamanten). Kleur: dark blue

Ons advies: combineer zorgvuldig gekozen elementen uit de hotel chique woonstijl in je woonkamer en interieur, met elementen uit de wat goedkopere industriële woonstijl. Zo heb je wel de vibe van hotel chique, maar voor minder geld. En: niet alles hoeft duur te zijn. Met een goede upcycle, transformeer je een standaard accessoire uit de lokale kringloopwinkel tot een waardevolle schat (check de tip onderaan dit artikel).  

Maar eerst: wat is hotel chique? 

Voor de onwetenden onder ons: hotel chique is een woonstijl met de luxe uitstraling zoals je die in high end hotels ook tegenkomt. Het draait om stijlvol comfort, waarbij je omringd bent met warme kleuren en luxueuze stoffen. Zeg vaarwel tegen een strakke, steriele uitstraling met minimalistisch wit, en hallo tegen warmte, kleur en vorm.  

Door bijvoorbeeld deze kleurrijke UrbanSofa loungebank San Remo te combineren met industriële meubels, ben je al een heel eind op weg richting jouw nieuwe hotel chique.  

Goed om te weten: de banken van UrbanSofa zijn leverbaar in verschillende opstellingen, stofsoorten, stofpatronen en kleuren. 

 

Foto: UrbanSofa lougebank San Remo. Stofsoort: Vienna (velvet). Patroon: Presto (stoere knopen). Kleur: sand burlington.

Kleuren 

Als het gaat om kleur in de hotel chique woonstijl van je woonkamer en interieur, spelen warme, verzadigde kleuren een grote rol. Bordeaux, donkergroen en donkerblauw halen comfort en gezelligheid in huis. Bijvoorbeeld in een kleurrijk behang, opvallende bank of bijzonder tapijt. Ook zwart mag er zijn, denk aan zwarte meubels met houtnerf zoals meubelprogramma Kala. Wat beslist niet mag ontbreken, is goud en/of koper. Denk aan een tafel met gouden rand (of zelfs helemaal in goudkleur), zoals deze bijzettafels Puck en Darwin.  

Hotel-Chique-salontafel-Darwin.jpg

Salontafel Darwin (leverbaar in 2 maten)

Ben je niet van kleuren? Ga dan voor natureltinten, maar blijf het interessant houden. Geen wit, maar créme en bruintinten voor een neutrale look die geen afbreuk doet aan gezelligheid en comfort. 

Behang 

Behang is helemaal ‘in’ bij hotel chique en er zijn prachtige behangen verkrijgbaar. Van statementpiece met bloemen en vogels, tot subtiele patroontjes die als achtergrondmuziek jouw hotel chique interieur tot crescendo brengen. In gewoon Nederlands: behang mag van heel opvallend tot erg subtiel. Zolang het maar geen glasvezelbehang is, dat is écht ‘uit’.  

Materialen 

Luxe materialen zijn belangrijk in de hotel chique woonstijl in je woonkamer en interieur. Voor eetkamerstoelen en banken is bouclé en fluweel een goede keuze (zie foto's hieronder). Marmer kom je vooral tegen bij tafels en bijzettafels. Maar ook hout, canvas en gerookt glas zijn populair, zij het vooral in de minder opvallende elementen van je interieur.  

Gordijnen 

Een must voor jouw hotel chique interieur, zijn gordijnen. Van plafond tot de vloer en gemaakt van luxe, zware stoffen. Ze mogen ook best opvallen qua kleur of zelfs met een mooi patroon.  

Verlichting 

Lampen spelen een hele grote rol in het hotel chique interieur! Speel met schemerige verlichting en meerdere lichtbronnen voor die warme, ontspannen sfeer. Plus: lampen zijn de perfecte manier om extra gouden accenten in je interieur te verwerken.  

Hotel-Chique-interieur---Vandeheg-Lighting-Vloerlamp-Golden-Sun.jpg

Vandeheg Lighting vloerlamp Golden Sun (te bekijken in de showroom)

Hotel-Chique-LABEL51-Vloerlamp-Fumo.jpg

LABEL51 vloerlamp Fumo

Upcycle tip 

Stay in your budget met schatten die je al in huis had of op de kop hebt getikt bij een lokale kringloopwinkel. Want die karakteristieke goudkleurige elementen in hotel chique? Die maak je heel goedkoop zelf met een paar goedkope kaarsenhouders of vaasjes en een bus gouden spuitverf. En voor weinig geld haal je bij een online stoffenwinkel een lap velvet voor een zelfgemaakte kussenhoes. Loop je tegen een geweldige accessoire aan, zoals het blauwe velvet kussen hieronder? Verruim dan desnoods je budget iets, want de perfecte accessoire kun je op verschillende plekken gebruiken!

Hotel-Chique-interieur-3.jpg

Warme winterlook: blauw velvet kussen met oker en baksteenoranje.

Hotel-Chique-interieur-4.jpg

Koele look: blauw velvet kussen, gecombineerd met blauw en een zelfgemaakte velvet kussenhoes.

Hotel Chique woonkamer.jpg

Landelijk hotel chique look: hetzelfde blauwe kussen met lila velvet en een schapenvacht. Check ook het creatieve gebruik van het bloemen- en vogelbehang!

Budget hotel chique 

Met alle bovenstaande informatie heb je heel wat tips gekregen voor die prachtige hotel chique woonstijl mét industriële invloeden voor een wat kleiner budget. Kom je er toch niet uit? Neem dan zeker contact op met onze winkel in Groningen of Twijzelerheide, we helpen je graag verder! In onze showrooms is heel wat moois te bekijken voor de hotel chique woonstijl in je woonkamer en interieur, dus als je in de buurt bent, kom dan zeker eens langs.  

Foto: UrbanSofa loungebank Firenca. Stofsoort: Vienna (velvet). Patroon: Brooklyn (diamanten). Kleur: aqua.