De industriële woonstijl als blikvanger

Terug naar blogoverzicht
De industriële woonstijl als blikvanger

De industriële woonstijl is al jarenlang een van de meest populaire interieurtrends. Het is ook direct een van onze favorieten, want als woonwinkel zijn we gespecialiseerd in de industriële look. Elk seizoen krijgen we als eerste de nieuwste producten te zien en elke keer weer zijn we enthousiast over de keuzes en mogelijkheden!

Hoe ziet het eruit

Robuust hout, beton, glas, gepoedercoat metaal en ruwe randjes rondom, daaraan herken je deze stijl. Maar dat niet alleen. Er is ook ruimte voor naturel kleuren als bruin, zwart en grijs met smaakmakers als oker, groen, cognac en andere gedekte tinten. Want millennial pink zul je niet snel in het industriële interieur voorbij zien komen (alhoewel, kleine accenten kunnen wel net even dat persoonlijke extraatje geven ...).

Merken

Bij WOONland zijn we dealer van een aantal merken die de industriële stijl hebben geperfectioneerd. Denk aan UrbanSofa met tropisch hardhout, metaal en leer. Of LABEL51 dat met elke collectie opnieuw verrast en vernieuwt. Kom eens langs om kennis te maken met beide merken (en nog vele andere), de koffie staat klaar! In WOONland Groningen hebben we zelfs een LABEL51 Experience Store waar je echt de stijl van dichtbij kunt bekijken.

Industriële woonstijl in jouw huis

Maar hoe haal je de industriële woonstijl bij jou door de deur? Dat staat of valt met een klein of groot plan van aanpak. Vraag jezelf af: ga ik voor een paar losse elementen in een basisaankleding, of kies ik voor top-to-bottom industrieel? In het eerste geval is een robuuste mangohouten eettafel en een leren bank al een goed begin. Combineer het natuurlijk met metalen onderdelen, al dan niet in de decoraties, en dan ben je al een stukje op weg.

Maar ga je écht voor industrieel en is dit helemaal de woonstijl die jou past, dan dagen we je uit om de kast open te trekken. Dat begint bij de vloer: brede, houten planken (van echt hout of een goede look-a-like pvc-vloer) in naturel tinten. Gebruik je echt hout, dan zijn gebruikte planken een aanrader. Misschien moet je ze schuren en ben je meer tijd kwijt bij het leggen, maar bij de industriële stijl is het ‘verhaal erachter’ juist zo'n versterking van de uitstraling.

Industriële meubels

Is de vloer gelegd, dan is het tijd voor meubels. En daar helpen wij je graag mee. Voor een complete look, adviseren we te gaan voor een woonprogamma waarbij alle meubels (denk aan tafels, kasten, dressoirs etc.) zijn gemaakt in één look. Je kiest zelf welke elementen je wilt en in welke maten, zo past alles precies in jouw huis en blijft onderling alles bij elkaar passen voor eenheid in het geheel.

De aankleding

Natuurlijk is het daarna de beurt aan verlichting en decoraties. Wat het hier goed doet, is koper. Dit is vooral mooi in de verlichting, zo krijg je een ‘glimmertje’ in huis.

Al die verschillende materialen doen het goed in laagjes. Leg bijvoorbeeld een jute vloerkleed voor je leren bank met stalen poten. Zet een plant in een betonnen pot bij een vloerlamp uitgevoerd met koper. Of een stoffen plaid en lederlook kussen met print voor op de bank. Het zijn maar een paar ideetjes, maar in je industriële woonstijl valt alles op z'n plekje en dát is pas echt genieten.

Even koffiedrinken

Kom je binnenkort langs bij een van onze WOONland-filialen? We helpen je graag op weg met advies en inspiratie over de industriële woonstijl!